Småländska Axelent ny hallsponsor för Trosa Racketklubb

Småländska Axelent ny hallsponsor för Trosa Racketklubb

Nu invigs den nya padelhallen i Trosa. I samband med det avslöjar klubben att man gjort klart med en ny stor aktör då Axelent går in som hallsponsor.

– Det känns fantastiskt kul att vara med och stötta Trosa Racketklubb i deras satsning på framtiden, säger Stefan Axelsson som är Global Sales Manager på Axelent.

Axelent är ett svenskt företag med lång erfarenhet inom tillverkning av nätväggssystem i form av skydd och avdelare för industri, lager och byggnation. Företaget har sin bas i småländska Hillestorp.

Hur kommer det sig att Axelent väljer att gå in som hallsponsor i Trosa Racketklubb?

Jag och Karin Frick (styrelsemedlem i TRK) är bekanta och jag fick frågan av henne om hur vi gjort i olika sponsorsammanhang när det gäller padel och jag gav mina tips. Sedan frågade jag om man sålt hallnamnet och det hade man inte. Då gav jag förslaget att vi kunde bli hallsponsor.

Vad betyder samarbetet för er?

Alla sponsorsamarbeten brukar ha två syften för oss, vi brukar dela in det i social sponsring och marknadssponsring. Detta är en klar marknadssponsring och ett syfte för oss att öka närvaro i regionen och kunskapen om Axelent. Vi tycker att det är viktigt att vara med på många plan och ge tillbaka till samhället. Trosa Racketklubb gör en storsatsning för barn och ungdomar i kommunen och det känns viktigt och bra att kunna bidra till det.

Vad vill ni ha ut av samarbetet?

Utöver att vi bidrar till satsningen på barn och ungdomar hoppas vi få till ett antal kundevent i regionen, säger Stefan Axelsson.

Ni har ju sponsrat liknande projekt, vad har ni för erfarenhet av det?

Vi har för tillfället en hel del projekt som liknar detta. Största är ju PDL Axelent Arena i Jönköping med 20 banor mitt i city. Därifrån har vi väldigt positiva erfarenheter och mycket hög varumärkesnärvaro.

Vad har ni för tips till Trosa Racketklubb som förening?

Satsa på barn och ungdomsträning. Det gör att man får mer attraktion från övriga åldersgrupper.

Hur är ditt padelintresse, hur mycket spelar du och hur bra är du?

Mitt padelintresse väcktes 2018 när vi startade första padelhallen i Jönköping, innan dess hade jag aldrig spelat. Jag är nog medelmåtta på padel och för tillfället spelar jag inget då jag har en stortå jag måste operera.

Hur ser ni i Trosa Racketklubb på samarbetet?

Det är med stor glädje vi välkomnar vår hallsponsor Axelent som är ett företag som bryr sig om barn och ungdomars framtid och därmed tycker att det är viktigt att stötta vår satsning inom både padel och tennis.

Samarbetet innebär att vi får en trygg bas för att utveckla mer av barn-och ungdomsverksamhet och vi hoppas att andra företag, inte minst lokala, kan inspireras av Axelent och också göra en insats för våra unga. Vi hoppas även att Axelent genom vårt samarbete kan nå nya kunder, säger Jesper Carlander ordförande i TRK.

Axelent TRK i samarbete